O scrisoare deschisă, de la Ioan Miclău (Australia)


Stimate Prof.Pr. Alexandru Stanciulescu-Barda

DUMNEZEU sa Va tina in dragoste, in literatura si iubire, in istorie si adevar, in Biserica si credinta si pe mine fericit ca ma pot bucura de prietenia dumitale.

Avand azi un pic timp liber, ma simt obligat a Va scrie cateva sire, asa…, mai ca lumea. Am in fata mea, pe masa, cartea „Coloana infinita -din gandirea romana-moderna” – scoasa la Editura Albatros, atasata Colectiei „Cogito”, si…, cu specificatia: „Editie ingrijita, prefatata, indici si note de ALEXANDRU STANCIULESCU-BARDA „. Sa fie o minune ? Pai, cum sa fie, din moment ce am in fata mea, scris, negru pe alb. Ati fi muncit mult la ea ?Pai, unde gasesti o carte de 703 pagini, care sa iasa asa… fara munca si sudoare ?

Iertati-mi introducerea acestei scrisori, domnule Al.Stanciulescu, dar la o asa carte, ce aduna un volum de proverbe si intelepciuni romanesti, adunate din operele ganditorilor si scriitorilor nostrii clasici si contemporani, vad un fel de enciclopedie antologica

<!– D([„mb”,”careia orice superlative ingramadite de mine acum, \npar mititele. De ce ? Tocmai la–>

tuturor cartilor donate de Dumneavoastra si Ed.”Cuget Romanesc”-Barda – pentru romanii din Australia, ce cuvinte asi putea sa scot din minte si suflet, care sa acopere valoarea gestului dumitale careia orice superlative ingramadite de mine acum, par mititele. De ce ? Tocmai la antipozi, in Australia, la biblioteca „Mihai Eminescu”-Wollongong, pentru romanii emigranti sa avem aceasta carte la indemana, cred ca este ceva prea frumos. Dar, vorbind tot despre acelasi subiect, daca am deja buna idee de a publica titlul tuturor cartilor donate de Dumneavoastra si Ed.”Cuget Romanesc”-Barda – pentru romanii din Australia, ce cuvinte asi putea sa scot din minte si suflet, care sa acopere valoarea gestului dumitale ? Eu le am pregatite: „Dumnezeu sa Va dea Sanatate, Putere de munca, Dragostea celor din jur, cunoscuti sau necunoscuti, dar care se bucura de lumina muncii Dumneavoastra !”

Cu drag

Ioan MICLAU

Directorul Revistei „IOSIF VULCAN”

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: